O nas

Melita Franko, dr. dent. med.

Rodila sem se leta 1972 v Kranju, kjer sem tudi končala gimnazijo naravoslovno-matematične smeri. Študij stomatologije sem zaključila na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Sledilo je eno leto prostovoljnega dela, med katerim sem pridobila dragocene izkušnje.

Moja prva zaposlitev je bila na Zobni polikliniki v Kranju. Kot otroška zobozdravnica sem 3 leta delala na dveh osnovnih šolah. Sčasoma me je bolj začelo zanimati delo z odraslimi pacienti, saj je na tem področju veliko izzivov: zaradi številnih novosti se je treba ves čas izobraževati in izpopolnjevati. Ko se je sprostilo mesto na odraslem zobozdravstvu, sem ga z veseljem prevzela.

Leta 2007 sem odprla zasebno zobno ordinacijo s koncesijo. Svojim pacientom želim ponuditi rešitve, ki jih omogoča najnovejša tehnologija. Zato sem se leta 2012 odločila za nakup zobnega laserja za mehka in trda tkiva, ki ga ima trenutno v občini Kranj samo naša ordinacija. S tem sem na svoje veselje in veselje svojih pacientov dvignila nivo kakovosti stomatoloških storitev. Izbrani laser ponuja številne dodatne možnosti za celostno obravnavo pacienta, ki jih že vključujemo v delo v naši ordinaciji.

Imam hčerko Janino, ki se je že v zgodnjem otroštvu odločila, da ne bo postala zobozdravnica. V prostem času rada hodim v hribe, poleti rada plavam. Zaradi prisilne drže, ki je povezana z opravljanjem mojega poklica, se ukvarjam tudi z metodo Feldenkrais.

Na strokovnem področju se redno izobražujem tako doma kot v tujini. Tako lahko sledim trendom v zobozdravstvu, kjer se tehnologija in materiali nenehno izboljšujejo. To mi omogoča zagotavljanje najsodobnejših in inovativnih tehnik zdravljenja v moji ordinaciji.

S sodelavci se vedno potrudimo za vsakega pacienta in pri nobeni storitvi, ki jo opravimo v naši ordinaciji, ne hitimo, ker bi to poslabšalo kakovost našega končnega izdelka. Zato včasih pride do zamude, za kar se vsem pacientom že vnaprej opravičujemo.

Sodelavci

Jana Bregar, dr. dent. med.

Jana se je leta 1982 rodila v Kranju. Tam je obiskovala osnovno šolo in gimnazijo, potem pa šolanje nadaljevala na ljubljanski Medicinski fakulteti in študij leta 2009 končala. Prvo samostojno delo je kot zobozdravnica za odrasle ter otroke in mladino opravljala v zdravstvenem domu v Tržiču. Kasneje se je vrnila v Kranj, kjer se je usmerila predvsem v delo z odraslimi, saj tako lažje ostaja v stiku s sodobnimi tehnikami in metodami ter materiali, ki se uporabljajo v odraslem zobozdravstvu. Posebno pozornost namenja komunikaciji s pacienti in skuša odgovoriti na vsa vprašanja, ki jih postavijo, saj je prepričana, da je aktivna vključenost pacientov v zdravljenje ključnega pomena in so rezultati boljši, če se skrb za oralno zdravje nadaljuje tudi izven ordinacije.

Če za strokovno kondicijo skrbi predvsem z izobraževanji, pa sta prisilna drža in v večji meri sedeče delo razlog, da si vzame nekaj časa tudi za vzdrževanje dobre fizične pripravljenosti. V otroštvu je trenirala plavanje v kranjskem Triglavu, sedaj pa se bolj posveča kolesarjenju in teku. Da ji nikdar niso odveč morebitna vprašanja, poskrbita njena neskončno radovedna predšolska sinova, ki jima vprašanj nikdar ne zmanjka. Tako ohranja kondicijo na vseh področjih, ki se ji zdijo pomembna, da lahko svoje delo opravi dobro in ji ni v breme.

Anita Globokar Sejdič, dipl. ustni higienik

Anita je diplomirala leta 2007 in tako svoje šolanje zaključila v prvi generaciji ustnih higienikov v Sloveniji. Že več kot deset let dela na področju preventive v zobozdravstvu ter zdravljenja ustnih bolezni in obzobnih tkiv.
Po primarni izobrazbi je zobotehnica, poznavanje tega področja pa predstavlja dober temelj ter izjemno pripomore k njeni uspešnosti tudi v okviru ustne higiene.

Veseli jo delo z ljudmi. Največje priznanje njenemu delu so odgovorni pacienti, ki se zavedajo pomena preventive, ter skrbni pacienti, ki skrbijo za ustrezno ustno higieno, s čimer preprečujejo nastanek parodontalne bolezni oziroma pripomorejo k njenemu zdravljenju.

Prosti čas rada preživlja od morju, kjer se z družino posveča športnim aktivnostim.

Ana Skalerič, dipl. ustni higienik

Ana Skalerič se je vpisala v Višjo strokovno šolo za ustne higienike v prvo generacijo leta 2004. Študij je zaključila leta 2007. Poleg ustne higiene je zaključila tudi študij politologije, smer mednarodni odnosi na Fakulteti za družbene vede. Je izkušena na področju ustne higiene in zdravljenja parodontalne bolezni. Najbolj jo zanima zdravljenje parodontalne bolezni in periimplantitisa, ki v zadnjih letih s povečanjem uporabe implantatov v zobozdravstvu narašča. Temelj njenega dela je spodbujanje pacienta k boljši ustni higieni in ozaveščanje, da lahko pacient sam najbolj prispeva k lastnemu parodontalnemu zdravju.

Irena Kozelj, zobna asistentka

Irena delo zobozdravstvene asistentke opravlja že od končanega šolanja. Prvih 15 let je poleg preventivnega izobraževanja otrok o ustni higieni, opravljala delo v specialistični otroški ambulanti, kjer so zobozdravstvene posege otokom s posebnimi potrebami opravljali v splošni anesteziji. Kasneje je kar 10 let delala v zasebni zobni ambulanti oralne kirurgije. Sedaj v zasebni ambulanti za odrasle dela kot vestna in natančna asistentka že več kot 10 let. To ji je v veselje, saj rada dela z ljudmi.

Prosti čas izkoristi za izlete v naravo, v zadnjem času pa ji veliko veselja nudi tudi druženje z vnukom.

Klavdija Kne, zobotehnica, zobna asistentka

Klavdija Kne je končala srednjo elektrotehnično in srednjo zobotehnično šolo. Na slednjo se je vpisala, ker jo zelo veseli razgibano in ustvarjalno delo in ker v tem delu uživa. Dela na različnih področjih (zobotehnika in zobozdravstvo – asistenca, elektrika, mizarstvo), zato je zaradi okoliščin odprla svoj s. p.

Najbolj uživa pri delu zobotehnice, vendar jo zanima potek dela na drugi strani laboratorija, torej v ordinaciji. Zato ji delo zobne asistentke predstavlja nove izzive in širi obzorja v zobozdravstvenem poklicu. Pri tem spoznava nove tehnike in tehnologije, si nabira novo znanje; hkrati pa jo delo z ljudmi veseli

Luka Korent, študent stomatologije, zobni asistent

Luka Korent je že od malega želel postati zdravnik. V osnovni šoli je bil odličnjak; vpisan je v zlato knjigo OŠ Matije Valjavca Preddvor. Končal je osnovno glasbeno šolo, igral je kljunasto flavto in fagot v komorni zasedbi glasbene šole. Je študent 3. letnika dentalne medicine. Kot asistent v zobni ordinaciji pridobiva izkušnje za svoje bodoče delo zobozdravnika. V prostem času se ukvarja s svojim psom. Piše pesmi in jih objavlja v glasilu študentov medicine.

Eva Ažbe, študentka stomatologije, zobna asistentka

Eva Ažbe je Kranjčanka, študentka 4. letnika dentalne medicine. Želi si nabrati čim več izkušenj in pobližje spoznati poklic, za katerega se izobražuje, zato ob študiju opravlja delo zobne asistentke. Rada je v stiku z najnovejšo tehnologijo in spremlja novosti na področju dentalne medicine. Prosti čas najraje preživi v družbi domačih in prijateljev, lepe dneve pa izkoristi za tek in uživanje v naravi ter kratke izlete po Sloveniji.

Ana Žontar, študentka stomatologije, zobna asistentka

Ana Žontar je študentka 2. letnika dentalne medicine na ljubljanski Medicinski fakulteti. Z delom v zobni ordinaciji je začela, ker si želi že v zgodnjih letih študija dodobra spoznati poklic zobozdravnika in si nabrati veliko praktičnih izkušenj za nadaljnje delo, saj praktičnega pouka v prvih letnikih primanjkuje. Poleg študija se veliko ukvarja s športom, je tudi inštruktorica funkcionalnih vadb, kar ji daje še dodatne izkušnje pri delu z ljudmi, ki jih bo pri zobozdravniškem poklicu zagotovo potrebovala.

Kaj vse vam v naši ordinaciji nudimo, si lahko ogledate na spletni strani, z veseljem pa vam odgovorimo tudi na vaša individualna vprašanja. Vabljeni v našo ordinacijo na oseben posvet.

Naročite se na posvet