Zobni biser

Zobni nakit je modni dodatek, s katerim lahko še dodatno poudarimo vaš lep nasmeh.

Pri biseru je pomembno, da je svetel, da lepo odbija svetlobo in se sveti.  Da to dosežemo, je izredno pomembno, da mesto namestitve bisera natančno določimo. Najboljše mesto je dvojka, ker tam pada svetloba pod kotom in se lepo odbije od bisera. Drugo najprimernejše mesto za namestitev zobnega bisera je del trojke, ki meji na dvojko.

Pri barvnih biserih je odboj svetlobe slabši, zato je biser pogosto videti kot temna pika na zobu.

fotografija s kristalcki

V ponudbi je veliko različnih barv in oblik zobnega nakita, vendar priporočamo samo zelo svetel biser okrogle oblike, saj je ob namestitivi zobnega nakita drugih oblik in barv od daleč videti, kot bi imeli gnil zob.

Po naših izkušnjah je edini primeren biser tak, ki je okrogle oblike in je zelo svetel. Pomembno je, da je biser brušen pod čim več koti, saj se zato svetloba lepo odbije. Na spodnji fotografiji ga najdete na prvem mestu.

kristalcki ponudba

Pogoj za namestitev bisera so zdravi in lepi zobje. Zelo pomembno je, da pred namestitvijo zobozdravnik preveri, kako se pacient smeji, koliko pri tem dvigne ustnico, kako se ustnice gibljejo med govorjenjem in podobno. Le na ta način lahko namreč določi estetsko funkcionalno mesto namestitve zobnega bisera.

V naši ordinaciji sta na voljo 2 velikosti bisera. Velikost določimo glede na velikost vaših zob (večji zobje – večji biser, manjši zobje – manjši biser).

Namestitev bisera je varna in povsem neškodljiva

Namestitev bisera je enostavna in neboleča, saj pri delu ne uporabljamo svedrov in zoba ne vrtamo, ampak biser enostavno prilepimo s posebnim zobozdravniškim lepilom. Postopek je za zob popolnoma neškodljiv, saj tudi odstranitev bisera ne pusti nikakršnih posledic.

namescanje2

Počutje po namestitivi

Prvi dan po namestitvi boste na notranji strani ustnice, kjer se je biser dotika, biser občutili kot tujek. Do naslednjega dne se nanj že povsem navadite in sploh ne občutite več, da ga imate.

Ko na zob namestimo biser, morate paziti, da s sprednjimi zobmi ne grizete zelo trdega kruha, saj lahko lepilo popusti. Včasih se zgodi, da biser v roku 3 tednov pade z zoba. V tem primeru vam novega namestimo brezplačno. Če v 3 tednih po namestitvi biser ne pade z zoba, je po naših izkušnjah na zobu več let.

NASVET: Včasih se zdi, da se biser ne sveti dovolj, saj se zaradi spremembe sestave sline na njem naredi zelo tanka obloga, ki pa je ravno dovolj, da prepreči zadovoljiv odboj svetlobe. V tem primeru vam svetujemo, da vatirano palčko pomočite v žganje in rahlo razkužite diamant, ki se bo ponovno lepo zasvetil.

Odstranitev brez kakršnihkoli posledic

Ko se zobnega bisera naveličate, ga lahko preprosto snamemo in odstranimo zobozdravniško lepilo z zoba. Po odstranitvi na zobu ni vidnih sledi nošenja zobnega bisera.

Bi tudi vi radi poudarili svoj lep nasmeh z zobnim nakitom? Naročite se na posvet.

INFORMACIJE