Zobni biser ali diamant na zobu

Zobni biser oz. zobni nakit je modni dodatek, s katerim lahko še dodatno poudarimo vaš lep nasmeh.

Pomembno je, da je zobni biser svetel, da lepo odbija svetlobo in se sveti.  Da to dosežemo, je izredno pomembno, da mesto namestitve zobnega bisera natančno določimo. Najboljše mesto je dvojka, ker tam pada svetloba pod kotom in se lepo odbije od zobnega bisera. Drugo najprimernejše mesto za namestitev zobnega bisera je del trojke, ki meji na dvojko.

Pri barvnih biserih je odboj svetlobe slabši, zato je biser pogosto videti kot temna pika na zobu.

zobni biser

V ponudbi je veliko različnih barv in oblik zobnega nakita, vendar priporočamo samo zelo svetel biser okrogle oblike, saj je ob namestitivi zobnega nakita drugih oblik in barv od daleč videti, kot bi imeli gnil zob.

Po naših izkušnjah je edini primeren biser tak, ki je okrogle oblike in je zelo svetel. Kot nekakšen diamant na zobu. Pomembno je, da je biser brušen pod čim več koti, saj se zato svetloba lepo odbije. Na spodnji fotografiji ga najdete na prvem mestu. Takšen diamant na zobu vam priporočamo, izbira pa je seveda vaša.

diamant na zobu

Pogoj za namestitev zobnega bisera so zdravi in lepi zobje. Zelo pomembno je, da pred namestitvijo zobozdravnik preveri, kako se pacient smeji, koliko pri tem dvigne ustnico, kako se ustnice gibljejo med govorjenjem in podobno. Le na ta način lahko namreč določi estetsko funkcionalno mesto namestitve zobnega bisera.

V naši ordinaciji sta na voljo 2 velikosti bisera. Velikost določimo glede na velikost vaših zob (večji zobje – večji biser, manjši zobje – manjši biser).

Namestitev zobnega bisera je varna in povsem neškodljiva

Namestitev bisera je enostavna in neboleča, saj pri delu ne uporabljamo svedrov in zoba ne vrtamo, ampak biser enostavno prilepimo s posebnim zobozdravniškim lepilom. Postopek je za zob popolnoma neškodljiv, saj tudi odstranitev bisera ne pusti nikakršnih posledic.

namescanje2

Počutje po namestitivi

Prvi dan po namestitvi boste na notranji strani ustnice, kjer se je biser dotika, biser občutili kot tujek. Do naslednjega dne se nanj že povsem navadite in sploh ne občutite več, da ga imate.

Ko na zob namestimo biser, morate paziti, da s sprednjimi zobmi ne grizete zelo trdega kruha, saj lahko lepilo popusti. Včasih se zgodi, da biser v roku 3 tednov pade z zoba. V tem primeru vam novega namestimo brezplačno. Če v 3 tednih po namestitvi biser ne pade z zoba, je po naših izkušnjah na zobu več let.

NASVET: Včasih se zdi, da se biser ne sveti dovolj, saj se zaradi spremembe sestave sline na njem naredi zelo tanka obloga, ki pa je ravno dovolj, da prepreči zadovoljiv odboj svetlobe. V tem primeru vam svetujemo, da vatirano palčko pomočite v žganje in rahlo razkužite diamant, ki se bo ponovno lepo zasvetil.

Odstranitev brez kakršnihkoli posledic

Ko se zobnega bisera naveličate, ga lahko preprosto snamemo in odstranimo zobozdravniško lepilo z zoba. Po odstranitvi na zobu ni vidnih sledi nošenja zobnega bisera.

Bi tudi vi radi poudarili svoj lep nasmeh z zobnim nakitom?

Naročite se na posvet preko spodnjega kontaktnega obrazca:

  Ime in Priimek

  Email

  Telefon

  Razlog

  Časovno mi najbolj ustreza priti:
  DopoldanPopoldan

  Sporočilo:

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Ali se bo precej čutilo, da imam na zobu bisre?

  Prvih nekaj dni po namestitvi zobnega bisera oz. diamanta na zobu boste imeli občutek tujka v ustih. Ta občutek pa bo po nekaj dneh izzvenel in sploh ne boste več vedeli, da imate tujek v ustih. Nanj se boste hitro navadili.

  Med kakšnimi oblikami in barvami lahko vse izbiram?

  Na voljo imamo zobne bisere v različnih barvah in različnih oblik. Izberete si torej lahko takšen zobni biser, ki bo najbolj všeč vam osebno. Mi bi vam svetovali, da se odločite za bisere svetlih barv, saj drugi lahko izgledajo kot da imate nekoliko umazan zob, kar je seveda povsem nezaželjeno.