O nas

Melita Franko, dr. dent. med.

Rodila sem se leta 1972 v Kranju, kjer sem tudi končala gimnazijo naravoslovno-matematične smeri. Študij stomatologije sem zaključila na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Sledilo je eno leto prostovoljnega dela, med katerim sem pridobila dragocene izkušnje.

Moja prva zaposlitev je bila na Zobni polikliniki v Kranju. Kot otroška zobozdravnica sem 3 leta delala na dveh osnovnih šolah. Sčasoma me je bolj začelo zanimati delo z odraslimi pacienti, saj je na tem področju veliko izzivov: zaradi številnih novosti se je treba ves čas izobraževati in izpopolnjevati. Ko se je sprostilo mesto na odraslem zobozdravstvu, sem ga z veseljem prevzela.

Leta 2007 sem odprla zasebno zobno ordinacijo s koncesijo. Svojim pacientom želim ponuditi rešitve, ki jih omogoča najnovejša tehnologija. Zato sem se leta 2012 odločila za nakup zobnega laserja za mehka in trda tkiva, ki ga ima trenutno v občini Kranj samo naša ordinacija. S tem sem na svoje veselje in veselje svojih pacientov dvignila nivo kakovosti stomatoloških storitev. Izbrani laser ponuja številne dodatne možnosti za celostno obravnavo pacienta, ki jih že vključujemo v delo v naši ordinaciji.

Imam hčerko Janino, ki se je že v zgodnjem otroštvu odločila, da ne bo postala zobozdravnica. V prostem času rada hodim v hribe, poleti rada plavam. Zaradi prisilne drže, ki je povezana z opravljanjem mojega poklica, se ukvarjam tudi z metodo Feldenkrais.

Na strokovnem področju se redno izobražujem tako doma kot v tujini. Tako lahko sledim trendom v zobozdravstvu, kjer se tehnologija in materiali nenehno izboljšujejo. To mi omogoča zagotavljanje najsodobnejših in inovativnih tehnik zdravljenja v moji ordinaciji.

S sodelavci se vedno potrudimo za vsakega pacienta in pri nobeni storitvi, ki jo opravimo v naši ordinaciji, ne hitimo, ker bi to poslabšalo kakovost našega končnega izdelka. Zato včasih pride do zamude, za kar se vsem pacientom že vnaprej opravičujemo.

Sodelavci

Tamara Gogala, dr. dent. med.

Prihajam iz Kranja. Sem odprta, komunikativna, pozitivna in zanesljiva oseba, vedno pripravljena pomagati.

Študij dentalne medicine me je pritegnil, ker sem že v gimnaziji delala kot asistentka v ordinaciji Melite Franko, dr. dent. med. V času študija  me je ta ordinacija štipendirala. Tu se počutim domače in sem vesela, da me je pot pripeljala nazaj; tokrat v vlogi zobozdravnice.

Pravzaprav sem dolgo časa izbirala med študijema medicine in dentalne medicine. Vedela sem, da hočem ljudem pomagati, obenem pa sta me vedno navduševala estetika in ročno delo. Tako je zmagal študij dentalne medicine in danes vem, da je bila odločitev pravilna.

Študentsko življenje je bilo vedno pestro. Izpite sem večinoma končala v prvem roku, tako da mi je dvakrat letno ostalo kar nekaj časa za čezoceanska potovanja, ki so bila večinoma namenjena surfanju na valovih. Spoznala sem veliko različnih kultur, si razširila obzorje in se naučila tekoče govoriti brazilsko portugalščino. Denar za potovanja sem si zaslužila z asistiranjem in Zoisovo štipendijo. Nekaj mesecev sem tudi delala kot asistentka v Riu de Janeiru.

Že kot študentka sem se navdušila nad laserskim zobozdravstvom, saj sem se z laserjem srečala prvič prav v ordinaciji Melite Franko, dr. dent. med. Spoznala sem predvsem praktični vidik uporabe laserja, proti koncu študija pa sem se udeležila več teoretičnih izobraževanj na tem področju. Sedaj mi predstavlja nepogrešljiv pripomoček za vsakodnevno uporabo v ordinaciji.

Svojo prvo zaposlitev v koncesijski kliniki na Muljavi sem nastopila takoj po strokovnem izpitu in jo opravljala leto dni. Nato sem se zaposlila v zasebni kliniki v Ljubljani, kjer sem tudi ostala eno leto. Menim, da sta mi obe izkušnji dali širok uvid v zasebno in koncesijsko zobozdravstvo ter veliko praktičnih izkušenj.

Sedaj se veselim novih izzivov na zasebni poti in ponovnega sodelovanja z ordinacijo Melite Franko, dr. dent. med.

Več o meni si lahko preberete TUKAJ.

Ana Kolarič, zobna asistentka, študentka ustne higiene

Ana Kolarič, zobna asistentka, študentka ustne higiene

Prihajam iz Brezovice pri Ljubljani, kjer sem z odliko zaključila osnovno šolo. Srednjo zobotehnično šolo sem končala kot zlata maturantka, znanje pa sem nadgradila še na zdravstveni fakulteti, kjer sem diplomirala kot laboratorijska zobna protetičarka. V času študija in korone sem začela asistirati v zobnih ordinacijah, da bi spoznala še drugo plat zobozdravstva. Takrat sem ugotovila, da si želim več neposrednega kontakta s pacienti, zato sem se odločila še za študij ustne higiene na Višji strokovni šoli za ustne higienike, ki jo trenutno zaključujem.

Rada pomagam ljudem, jih poslušam, jim svetujem in delo opravim tako, kot bi si želela, da ga drugi opravijo zame.

Že od osnovne šole dalje obožujem ples, zato se pogosto udeležujem različnih tečajev bachate in salse, kjer pridobivam nova znanja in spoznavam nove prijatelje. V prostem času imam rada dolge sprehode in tek ob morju, družbo pa mi pri tem dela moj kuža Maks.

Matej Resnik, dipl. ustni higienik

Matej Resnik je diplomiral na Višji strokovni šoli za ustne higienike v Ljubljani in opravil strokovni izpit. Med študijem je kot asistent pridobival veščine v zobni ordinaciji in se srečeval z različnimi vejami zobozdravstva. Spoznal je, da smo ljudje resnično unikatna bitja in da je subtilna komunikacija  ključna za uspešno obravnavo.

Najpomembnejše je zanj spoznanje, kako velik vpliv imajo zdrava obzobna tkiva na celotno telo. Zato še s toliko večjim zanosom vsakemu pacientu po čiščenju trdih in mehkih oblog razloži in prikaže pravilno uporabo ustreznih pripomočkov za vzdrževanje visokega nivoja ustnega zdravja. Najbolj ga razveseli, ko uspe pacienta motivirati, da postane pravilno prikazana ustna higiena del vsakdanjika.

Znanje, ki jih je pridobil tekom študija redno obnavlja in poglablja na delavnicah in strokovnih seminarjih.

V svoje delo želi vnesti tudi kanček sproščenosti, saj verjame, da je obisk ustnega higienika včasih lahko tudi nepotrebno stresno doživetje.

V prostem času se rad zadržuje v naravi, se sprehaja s svojim psom in kolesari.

Ana Skalerič, dipl. ustni higienik

Ana Skalerič se je vpisala v Višjo strokovno šolo za ustne higienike v prvo generacijo leta 2004. Študij je zaključila leta 2007. Poleg ustne higiene je zaključila tudi študij politologije, smer mednarodni odnosi na Fakulteti za družbene vede. Je izkušena na področju ustne higiene in zdravljenja parodontalne bolezni. Najbolj jo zanima zdravljenje parodontalne bolezni in periimplantitisa, ki v zadnjih letih s povečanjem uporabe implantatov v zobozdravstvu narašča. Temelj njenega dela je spodbujanje pacienta k boljši ustni higieni in ozaveščanje, da lahko pacient sam najbolj prispeva k lastnemu parodontalnemu zdravju.

Anja Vučkovečki, zobna asistentka

Rodila sem se 6. 1. 1994 v Mariboru. Leta 2009 sem začela obiskovati SŠFKZ, smer zobotehnik. Šolanje sem uspešno zaključila leta 2013 in se istega leta vpisala na Zdravstveno fakulteto, smer laboratorijska zobna protetika. Vidik poklicnega udejstvovanja kot zobozdravstvene asistentke je bila moja želja že od nekdaj. Zelo mi je všeč tudi, da na trg prihajajo vedno nove tehnike, materiali in druge novosti, saj se rada učim. MEL DENT D.O.O. mi to omogoča, ker smo v koraku z časom. Menim, da je vedno treba strmeti k izpopolnjevanju ter iskanju novega znanja. S pacienti tudi rada spregovorim kakšno besedo, ki ni povezana z zobozdravstvom, se z njimi pošalim, saj je veliko ljudi ki pride k nam s strahom zaradi slabih izkušenj ali stereotipov. Ko mi uspe ta strah omiliti in mi pacient vrne nasmeh, vem, da sem svojo nalogo dobro opravila.

Irena Kozelj, zobna asistentka

Irena delo zobozdravstvene asistentke opravlja že od končanega šolanja. Prvih 15 let je poleg preventivnega izobraževanja otrok o ustni higieni, opravljala delo v specialistični otroški ambulanti, kjer so zobozdravstvene posege otokom s posebnimi potrebami opravljali v splošni anesteziji. Kasneje je kar 10 let delala v zasebni zobni ambulanti oralne kirurgije. Sedaj v zasebni ambulanti za odrasle dela kot vestna in natančna asistentka že več kot 10 let. To ji je v veselje, saj rada dela z ljudmi.

Prosti čas izkoristi za izlete v naravo, v zadnjem času pa ji veliko veselja nudi tudi druženje z vnukom.

Klavdija Kne, zobotehnica, zobna asistentka

Klavdija Kne je končala srednjo elektrotehnično in srednjo zobotehnično šolo. Na slednjo se je vpisala, ker jo zelo veseli razgibano in ustvarjalno delo in ker v tem delu uživa. Dela na različnih področjih (zobotehnika in zobozdravstvo – asistenca, elektrika, mizarstvo), zato je zaradi okoliščin odprla svoj s. p.

Najbolj uživa pri delu zobotehnice, vendar jo zanima potek dela na drugi strani laboratorija, torej v ordinaciji. Zato ji delo zobne asistentke predstavlja nove izzive in širi obzorja v zobozdravstvenem poklicu. Pri tem spoznava nove tehnike in tehnologije, si nabira novo znanje; hkrati pa jo delo z ljudmi veseli

Luka Korent, študent stomatologije, zobni asistent

Luka Korent je že od malega želel postati zdravnik. V osnovni šoli je bil odličnjak; vpisan je v zlato knjigo OŠ Matije Valjavca Preddvor. Končal je osnovno glasbeno šolo, igral je kljunasto flavto in fagot v komorni zasedbi glasbene šole. Je absolvent dentalne medicine. Kot asistent v zobni ordinaciji pridobiva izkušnje za svoje bodoče delo zobozdravnika. V prostem času se ukvarja s svojim psom. Piše pesmi in jih objavlja v glasilu študentov medicine.

Eva Lončar, študentka stomatologije, zobna asistentka

Eva Lončar je študentka 4. letnika dentalne medicine.

Za študij se je odločila že v osnovni šoli. V ordinaciji asistira, da bi si nabrala čim več izkušenj in spoznala, katera veja zobozdravstva jo najbolj zanima.
V prostem času se rada druži s prijatelji, pozimi veliko smuča, vsako leto pa se odpravi tudi na kakšno potovanje.

Anja Škorc, študentka stomatologije, zobna asistentka

Anja Škorc je študentka šestega letnika dentalne medicine. Za študij le te, se je odločila, ker ima rada delo z ljudmi in jim želi pomagati. Poleg asistiranja v ordinaciji, dela kot študentka tudi v Laboratoriju za motnje dihanja med spanjem v Bolnišnici Golnik, kjer si prav tako nabira izkušnje in praktično znanje za izbrani poklic. Kot dijakinja je pela v dekliškem pevskem zboru kranjske gimnazije. Kadar ni zaposlena z učenjem ali delom, se rada odpravi v hribe, na izlet ali pa speče kakšno pecivo.

Kaj vse vam v naši ordinaciji nudimo, si lahko ogledate na spletni strani, z veseljem pa vam odgovorimo tudi na vaša individualna vprašanja. Vabljeni v našo ordinacijo na oseben posvet.