Pravna pojasnila in varstvo zasebnosti

Vsa vsebina na spletnem mestu http://www.mel-dent.si (razen nekaterih videoposnetkov, kjer je razviden vir) je last podjetja MEL DENT, d. o. o. (v nadaljevanju MEL DENT). Uporablja se lahko le za nekomercialne namene. Prepovedano je kopiranje ali kakršnakoli druga reprodukcija in razdeljevanje brez izrecnega dovoljenja podjetja MEL DENT.

MEL DENT ne odgovarja za občasne težave pri uporabi spletnega mesta http://www.mel-dent.si niti za morebitne netočne informacije in škodo, ki bi lahko nastala zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. MEL DENT si brez predhodne najave pridržuje pravico spremembe vsebine spletnega mesta http://www.mel-dent.si.

Spletno mesto http://www.mel-dent.si za delovanje strani uporablja piškotke. Piškotki nam pomagajo izboljšati delovanje spletnega mesta. Obiskovalci se z uporabo spletnega mesta strinjajo z uporabo piškotkov.

Obiskovalcu pripadajo vse pravice skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/04 in vsi naslednji).

O piškotkih

Spletno mesto http://www.mel-dent.si za delovanje strani uporablja piškotke. Piškotki nam pomagajo izboljšati delovanje spletnega mesta. Obiskovalci se z uporabo spletnega mesta strinjate z uporabo piškotkov.

Piškotki niso nič novega. Če obiskujete spletne strani, je v vašem računalniku, tabličnem računalniku in pametnem telefonu shranjeno veliko število piškotkov z različnih spletnih strani.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhni podatkovni nizi, ki jih večina spletnih strani shrani v napravah, ki jih uporabljate za dostop do interneta. Njihov cilj je prepoznavanje posameznih naprav, prek katerih dostopate do interneta. Njihovo shranjevanje v celoti nadzira brskalnik, ki ga uporabljate – uporabnik lahko po želji omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov. Piškotki niso škodljivi, njihovo trajanje pa je časovno omejeno.

Zakaj potrebujemo piškotke?

Piškotki so osnovna zahteva za zagotovitev vsebine, ki je prilagojena posameznim obiskovalcem spletnega mesta. Piškotki omogočajo hitrejšo in lažjo interakcijo med obiskovalci in spletnim mestom. Piškotki spletnim mestom omogočijo shranjevanje nastavitev in izkušenj obiskovalcev, s čimer prihranijo čas ter omogočajo bolj učinkovito in lažje iskanje določenih mest.

Konkretni primeri uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo na določenih internetnih straneh je vsebina prilagojena obiskovalcem glede na njihove predhodne obiske,
  • za shranjevanje izbir in izdelavo seznama naprav in ponudb ter njihovo medsebojno primerjavo,
  • za shranjevanje vaših prijavnih informacij za dele spletnih strani, ki zahtevajo prijavo,
  • za identifikacijo vaše naprave (računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon) in prilagoditev vsebine na zaslonu vaši napravi,
  • za sledenje obiskovalcem, kar omogoča pregled učinkovitosti prikaza vsebine in ustreznosti oglasov ter nenehno izboljšavo spletnih mest,
  • potrebni so za delovanje nekaterih storitev (na primer spletnega bančništva, internetne prodaje in drugih oblik e-poslovanja …).

Spletno mesto http://www.mel-dent.si uporablja piškotke iz spodnje tabele. Tukaj lahko najdete dodatne informacije o uporabi piškotkov.

Ime piškotka Namen Potek piškotka Podjetje
_ga Uporablja se za razlikovanje uporabnikov 2 leti Google Inc.
__utma Uporablja se za razlikovanje uporabnikov 2 leti Google Inc.
__utmb Uporablja se za ugotavljanje seje 30 minut Google Inc.
__utmc Uporablja se za ugotavljanje seje Do zapiranja brskalnika Google Inc.
__utmz Uporablja se za ugotovitev vira obiskovalcev 6 mesecev Google Inc.