Ustna higiena

Pravilna ustna higiena je predpogoj za lep videz zob, ki je odraz zdravja naših zob in dlesni. Z vsakodnevno nego ustne votline preprečujemo:

Bolje preventiva kot kurativa

Kljub odlični vsakodnevni negi ustne votline lahko pride do nastanka zobnega kamna, ki ga ne morete odstraniti sami, ampak to lahko stori samo zobozdravnik ali ustni higienik.

Zobozdravniški pregled lahko namreč pokaže določene težave, ki jih je možno odpraviti s preventivnimi posegi, preden pride do resnih obolenj zob in obzobnih tkiv. S tem se izognete agresivnejšim zobozdravniškim posegom.

IMG_2873-Web

Ko opazite težavo, ne odlašajte z rešitvijo

S temeljito vsakodnevno ustno higieno lahko preprečite ogromno težav, obenem pa boste tudi hitreje opazili morebitne spremembe. Ko jih opazite, ne odlašajte s pregledom pri zobozdravniku, ki bo poskrbel, da se težava ne bo razvila razvila v resen problem.

Težava Rešitev, ki jo nudimo v naši ordinaciji
Nagnjenost h kariesu
(v mladosti in po 55. letu starosti)
Fluoriranje zob
Zabarvanost zob zaradi pitja čaja, kave in vina ter kajenja Odstranjevanje zabarvanja s pritiskom zraka, vode in sode bikarbone (Air Flow)
Trde zobne obloge nad in pod dlesnijo Odstranjevanje trdih zobnih oblog z ultrazvokom
Trde zobne obloge pod dlesnijo, torej na koreninah zob Globinsko odstranjevanje trdih zobnih oblog pod dlesnijo – ročno luščenje in glajenje zobnih korenin
Napredovana parodontalna bolezen – parodontalni žepi globine 3 mm do 5 mm Lasersko odstranjevanje obolele dlesni
Huje napredovana parodontalna bolezen – parodontalni žepi globine nad 6 mm Kirurški poseg

To je le nekaj posegov, ki jih izvajamo v naši ordinaciji, opravljamo pa tudi druge preventivne in zobozdravstvene posege. Več o njih izveste v posameznih podmenijih.

Zanima me več

Z miško se pomaknite na meni Ustna higiena ali Laserski posegi in izberite poseg, o katerem bi radi izvedeli več.

Veseli bomo tudi vašega obiska. Po pregledu vam bomo namreč lahko bolj natančno odgovorili na vaša vprašanja.

Naročite se na posvet

INFORMACIJE