Hialuronska polnila za pomlajevanje obraza

Koža s staranjem in izpostavljenostjo zunanjim dejavnikom izgublja naravno vlažilno snov, ki se imenuje hialuronska kislina in je tudi naravno prisotna v našem telesu.

Zaradi manjše vsebnosti se pričnejo pojavljati gubice, koža začne upadati in postaja čedalje manj prožna. Pojavijo se značilne spremembe, kot so podočnjaki, ploščata oziroma viseča lica, gube okoli ust, zmanjšanost ustnic in udrtost senc.

Hialuronska polnila se dandanes uporabljajo za povečanje volumna globljih plasti kože. Običajno so v ta namen uporabljali kolagen, vendar je v tem primeru večja verjetnost alergijskih reakcij, zato so bolj v uporabi hialuronska polnila. Cena le teh pa se giblje med 200–300 EUR za en ml polnila. Več o cenah in postopku tretmaja pa v nadaljevanju.

hialuronska polnila cena

hialuronska polnila – cena

POLNILA – HIALURONSKA KISLINA (Belotero, Limifil)

Polnilo I. cenovnega razreda (Belotero) 
cena za 1 ml280 €
vsak nadaljnji ml250 €
Polnilo II. cenovnega razreda (Lumifil) 
cena za 1 ml210 €
vsak nadaljnji ml190 €

Naročite se na brezplačen posvet z našim strokovnjakom

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vas bo kontaktiral eden od naših strokovnjakov, ki mu boste lahko zaupali svoje želje. Skupaj bosta poiskala najboljšo rešitev za vaš problem, prav tako pa se boste lahko dogovorili za termin za vaš tretma oz. pregled.

  Ime in Priimek

  Email

  Telefon

  Razlog

  Časovno mi najbolj ustreza priti:
  DopoldanPopoldan

  Sporočilo:

  Hialuronska kislina

  Hialuronska kislina je pomemben sestavni element kože, podkožja, vezivnega tkiva in sklepov. Nase veže vodo, zato pravimo, da kožo vlaži in ji daje volumen.

  Prav tako hialuronska kislina daje elastičnost in poskrbi, da je koža videti mladostno napeta. Z leti količina hialuronske kisline v telesu upada in posledično se zmanjša volumen tkiv. Hialuronska kislina, ki jo uporabljajo za injiciranje, je naravna snov, ki jo pridobijo s pomočjo bioloških postopkov in edina razlika v primerjavi z naravno prisotno kislino je v obstojnosti. Kislina, ki jo zdravniki ali zobozdravniki indicirajo, se namreč počasneje razgrajuje in je obstojnejša. Uporaba hialuronskih polnil je varna, saj imajo minimalno možnost reakcij. Terapija se lahko brez težav uporabi tudi večkrat letno.

  Naj vas cena za hialuronsko polnilo ne odvrne od postopka, saj je izjemno učinkovit in boste nad rezultati več kot zadovoljni. Hialuronska polnila se uporabljajo za povečanje volumna, ki je zaradi zmanjšane naravne prisotnosti kisline upadlo. Z njimi lahko tudi omilimo gube, tako da je koža videti bolj mladostna in bolj napeta.

  hialuronska polnila cenik
  cena hialuronskih polnil

  botoks ali hialuronska polnila? cena?

  Zagotovo vas bosta najprej zanimala razlog za izbiro polnila in čas, primeren za to za to? Staranju se ne moremo izogniti niti ga popolnoma ne moremo skriti. Lahko pa z uporabo polnil vsaj delno odpravimo znake staranja ter koži povrnemo čvrstost in večjo polnost.

  Nekateri se odločijo tudi za kirurške posege, vendar je z uporabo polnil to veliko enostavneje.

  Kakšna pa je razlika med hialuronskimi polnili in botokstom?

  Hialuronska kislina se uporablja bolj za globoke in statične gube, ki niso del obrazne mimike, medtem ko se botoks uporablja za mimične mišice obraza. Pogosto zdravniki in zobozdravniki za bolj optimalne rezultate priporočajo kombinacijo obeh metod. Vendar pa je vse odvisno od individualnih želja in stanja kože.

  Cena aplikacije obeh je odvisna od obsega. Pri botoksu je različna od predela: med 100 do 300 EUR, medtem ko je za hialuronska polnila cena odvisna od količine vnesenega polnila. Cena za 1 ml je med 200 in 300 EUR. Tudi tu je končna cena odvisna od predela kože in njenega stanja. Posameznik lahko potrebuje večjo ali manjšo količino polnila. Trajnost posega je odvisna od preparata, starosti in strukture kože, vendar je običajno rezultat opazen od 6 pa vse do 18 mesecev za tretma hialuronska polnila. Cena je torej odvisna od obsega in stanja kože.

  Kako poteka poseg?

  Pred posegom se s strokovnjaki pogovorite o vrsti polnila, učinkih ter svojem zdravstvenem stanju. Če je želeni poseg za vas primeren, se dogovorite za termin in mestih ter kakšna zadostna količina za hialuronska polnila. Cena vam bo torej že vnaprej okvirno znana. Svetujejo, da teden dni pred posegom ne jemljete zdravil iz razreda nesteroidnih antirevmatikov, ki lahko povečajo možnost modric (npr. Aspirin, Ibuprofen, Nalgesin, Ketonal ipd.). Prav tako pa se nekaj dni prej odsvetuje uživanje vitamina E in preparatov iz ginka. En teden prej se priporoča tudi prenehanje kajenja in prenehanje uživanja alkohola.

  Sam poseg traja nekje med 20 in 30 minut ter je minimalno boleč. Kožo vam bodo najprej očistili, nato pa bo zdravnik ali zobozdravnik s tanko iglico vbrizgal polnilo. Za manj bolečin uporabljajo hladne obkladke, anestetično kremo in po potrebi tudi lokalno anestezijo. Naj vas nikar ne skrbi, saj bo mesto vboda že takoj po posegu komaj opazno, v nekaj dneh pa bosta izginili tudi oteklina in blaga rdečica. Po posegu lahko morebitne modrice ali rdečico prekrijete s pudrom, drugi neželeni dogodki pa so po injiciranju hialuronskega polnila redki.

  Po posegu se nekaj dni izogibajte izpostavljenosti sončnim žarkom, plavanju, napornim treningom, obisku savne in se ne izpostavljajte visokim temperaturnim spremembam. Če je bil poseg opravljen na ustnicah, se izogibajte tudi zelo vročim ali zelo mrzlim pijačam in uporabi slamic. Prav tako se na mestih aplikacije hialuronskih polnil še nekaj dni ne priporoča masaže ali večjih pritiskov na teh predelih. Vsaj en mesec po tretmaju se raje izognite postopkom, kot so piling, globinsko čiščenje obraza ali laserski poseg. Poseg se odsvetuje nosečnicam in doječim materam iz popolnoma preventivnih razlogov.

  Če želite, da kljub staranju, vaš obraz izžareva mladosten sijaj, se vsekakor priporoča uporaba dermalnih polnil s hialuronsko kislino. Tako bo vaša koža ponovno čvrsta in napeta. Videz bo pomlajen in svež.

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Kakšna pa je razlika med hialuronskimi polnili in botokstom?

  Hialuronska kislina se uporablja bolj za globoke in statične gube, ki niso del obrazne mimike, medtem ko se botoks uporablja za mimične mišice obraza. Pogosto zdravniki in zobozdravniki priporočajo kombinacijo obeh metod za bolj optimalne rezultate.

  Koliko časa traja poseg s hialuronskimi polnili?

  Sam poseg traja nekje med 20 in 30 minut in je minimalno boleč. Kožo vam bodo najprej očistili, nato pa bo zdravnik ali zobozdravnik s tanko iglico vbrizgal polnilo. Za manj bolečin uporabljajo hladne obkladke, anestetično kremo in po potrebi tudi lokalno anestezijo.