Radiesse dermalna polnila: Enostavno do mladostnega videza

Staranje je popolnoma naraven biološki proces.

Koža z leti ne proizvaja več kolagena, zato izgublja mladostniško napetost, sijaj in elastičnost, prične se povešati in gube postajajo vse bolj očitne.

Kljub spancu, rednemu pitju vode in splošni predanosti zdravemu življenju procesov staranja in njegovih posledic ne moremo zaustaviti. Lahko pa jih omilimo.

Radiesse dermalna polnila lahko pomagajo povrniti osvežen in mladosten videz, ki bo skladen z našim počutjem.
Izjemne rezultate nudi tudi na področju pomlajevanja vratu in rok.

shema staranja

Kaj je Radiesse®?

Radiesse® je dermalno polnilo, ki povrne volumen koži na način, da zapolni gube in linije.
Z drobno iglo polnilo vbrizgamo na mesta, kjer je koža izgubila volumen in prožnost.

Rezultat je viden takoj, polni učinek pa se pokaže po 8 tednih, saj Radiesse dermalna polnila stimulira v telesu prisotni kolagen k ponovnemu nastajanju. Naše telo pa je torej tisto, ki poskrbi za tvorbo novega kolagena.

Zato se v tednih po tretmaju v koži postopno proizvajajo nove molekule kolagena, obraz postaja manj utrujen, koža se napne in je ponovno elastična, kar opazi tudi okolica.

shema delovanja

Postopek delovanja – ključne faze postopka

Kako Radiesse® deluje?

Radiesse dermalna polnila so spojina gela (voda, glicerin, natrijeva karboksi metil celuloza) in sintetičnega kalcijevega hidroksiapatita, ki se zaradi izredne biokompatibilnosti v medicini uspešno uporablja že več kot 20 let.

Ključna sestavina polnila je kalcij, ki je naravno prisoten v človekovih kosteh ter zobeh. Je popolnoma naraven, zato ga telo čez čas absorbira.

Zmanjšanje vidnih gub je vidno takoj po vbrizgavanju.

mehanizem delovanja

Bistvo delovanja polnila pa predstavlja tvorba naravnega kolagena, ki ga telo proizvede kot odgovor na prisotnost vbrizganega kalcijevega hidroksiapatita. Sprememba je torej naravna in postopna. Koža tako postane elastična, prožna, videz pa mladosten in spočit.

Radiesse dermalna polnila so popolnoma nestrupena in hipoalergena. Gre za eno najvarnejših polnil na tržišču, saj ima zelo malo zavedenih stranskih učinkov. Odsvetujemo ga zgolj za uporabo pri nosečnicah ali doječih materah, mlajših od 21 let.

Redki stranski učinki vključujejo bolečino, rdečico in otekline na mestu vboda.

Kako poteka tretma, ki uporablja Radiesse dermalna polnila?

Polnilo se aplicira skozi zgolj nekaj vbodnih točk, skozi katere potem s pomočjo kanile (tope, dolge igle) vbrizgavamo polnilo točno na mesta, kjer je to potrebno.

dermalna polnilatočke vbodov 2

Ob vbodu čutite rahlo bolečino, ki pa jo lahko še dodatno ublažimo z lokalnim anestetikom. Tretma oz. vbrizgavanje polnila traja od 15 do 30 minut.

Po posegu se lahko nemudoma odpravite po opravkih. Na mestih vbodov se lahko pojavijo blage lokalne otekline, ki pa izginejo že v dnevu ali dveh.

Koža je napeta že nemudoma po posegu, dodatni učinki pa so vidni še po tretmaju, saj se kolagen pospešeno tvori še več tednov.

Učinki so povprečno vidni še 12–18 mesecev po posegu, pri nekaterih posameznikih pa celo do 24 mesecev – odvisno od hitrosti absorpcije kalcija v telesu posameznika.

Komu priporočamo Radiesse®?

Priporočamo ga uporabnikom, starim med 35 in 60 let. Ljudje se staramo različno, v povprečju pa ustvarjanje kolagena po 25. letu starosti začne upadati, zato se koža postara. Hitrost staranja pa je odvisna tudi od genov in življenjskega sloga posameznika, zato se koža pri nekaterih stara hitreje kot pri drugih.

Priporočamo ga vsem ljudem, ki si želijo povrniti mladostnejši videz in izgledati spočiti in sveži. Sprememba je postopna in naravna, zato ni strahu pred umetelnim videzom.

Pomlajevanje rok in vratu z Radiesse®

Neinvazivni postopki pomlajevanja obraza so postali pogostejši kot kdaj koli, saj so varni in dostopni. Prepogosto pa ravno roke in vrat razkrijejo pravo starost, saj ob izgubi kolagena kot posledici naravnega staranja roke postanejo starikave – izstopijo žile in vezi, pojavijo se gube.

Polnilo Radiesse® ni namenjeno samo pomlajevanju obraza, ampak tudi povrnitvi mladostnega videza hrbtišča rok. Enako učinkovit pa je tudi pri pomlajevanju starostnih sprememb vratu.

Cenik

PREGLED IN POSVET

Svetovanje 30 do 50 €
Svetovanje – ob posegu 0 €

RADIESSE – dermalno polnilo, ki spodbuja sintezo kolagena

Radiesse – cena za 1,5 ml 400 €
Radiesse – vsak dodatni 1,5 ml 350  €