Polnila za mladostnejši videz kože

Mladostna koža vsebuje veliko hialuronske kisline, ki je naravna vlažilna snov. S staranjem in zaradi škodljivih vplivov okolja je njena vsebnost vedno manjša, zato se pojavijo gubice, koža pa je vedno manj prožna in čvrsta.
1
Vir fotografije: 2011 MINERVA Research Labs in collaboration with the University of Oxford NDOG.

Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je pomemben naravni sestavni element v naši koži, podkožju, vezivnem tkivu in sklepih. Poleg tega ima to cenjeno lastnost, da nase veže vodo. Kožo torej vlaži, ji daje volumen ter močno vpliva na njeno elastičnost.

Zadostna količina hialuronske kisline v koži poskrbi, da je ta videti prožna in mladostno napeta, ter celo spodbudi proizvodnjo naravnega kolagena v koži.

V naši ordinaciji kot polnilo uporabljamo izključno hialuronsko kislino, ki je povsem biološko razgradljiva. Njena uporaba je varna, možnost reakcij pa minimalna, zato lahko terapijo ponovimo večkrat letno.

Namen vbrizgavanja polnil je povečanje volumna tkiv. S tem zgladimo predele kože in podkožja, kjer je prisotno pomanjkanje tkiva (lahko tudi kot posledica poškodb), in posledično omilimo gube.


1. mladostna koža
zelo napeta in čvrsta

2. starejša koža
zmanjšan volumen in prožnost

3. starejša koža po terapiji s
hialuronsko kislino
povečan volumen in prožnost

Kdaj izbrati polnila?

Polnila so prava izbira za tiste ženske in moške, ki opažajo znake staranja in jih želijo odpraviti, saj z njimi koži povrnemo vlažnost, čvrstost, polnost in tonus. S hialuronsko kislino na primer brez kirurškega posega:

  • zapolnimo manjše gubice in globlje statične gube in brazde,
  • oblikujemo ali povečamo ustnice,
  • oblikujemo ali povečamo lica,
  • zapolnimo nepravilnosti obraza,
  • naredimo korekcijo asimetrije obraza.

3

Hialuronska kislina ali botoks?

Pogosto je za doseganje optimalnih rezultatov priporočljiva kombinacija obeh metod. Pri odločitvi vam z dodatnimi nasveti in konkretnimi odgovori na vaša individualna vprašanja z veseljem pomagamo. To lahko najbolje storimo, če se srečamo v živo. Ko bomo videli, kakšno kožo imate, vam bomo namreč lahko priporočili najprimernejšo terapijo, ki bo prinesla najboljše rezultate pri odpravljanju gubic.

»Polnila nežno odstranijo znake staranja in poudarijo, kar vam je podarila narava.«

Kako poteka aplikacija polnil?

  • Pred posegom. Preden se odločite za poseg in ga naši strokovnjaki opravijo, se pogovorimo o primernosti posega, vrsti polnila, učinkih, ki jih lahko z njim dosežemo, ter seveda vašem zdravstvenem stanju. Če je poseg za vas primeren, se dogovorimo za termin posega, mestih aplikacije in količini polnila.4
  • Poseg. Aplikacija polnila v povprečju traja od 20 do 30 minut. Najprej vam kožo očistimo, nato pa vam s tanko iglo vbrizgamo polnilo. Poseg je minimalno boleč, saj za manj bolečo aplikacijo uporabljamo hladne obkladke, anestetično kremo in po potrebi drugo lokalno anestezijo. Mesto vboda je že takoj po posegu komaj opazno, v nekaj dneh pa izgineta tudi oteklina in morebitna rdečica.
  • Vsem svojim pacientom smo na voljo za vprašanja in nasvete – pred in tudi po posegu. Ker je poseg minimalno invaziven, posebnega okrevanja ni, paziti morate le, da kožo še dva tedna varujete pred zunanjimi dejavniki, kot so vročina, mraz in UV-svetloba. Poleg tega na izbranem predelu odsvetujemo piling, globinsko čiščenje in laserske posege še 1 mesec po opravljenem posegu.

Učinek po vbrizganju polnila traja od 6 mesecev do 1 leta, lahko tudi dlje.

CENIK

PREGLED IN POSVET

Svetovanje 30 do 50 €
Svetovanje – ob posegu 0 €

POLNILA – HIALURONSKA KISLINA (Juvederm, Belotero)

Polnilo Juvederm
cena za 1 ml 310 €
vsak nadaljnji ml 290 €
Polnilo Belotero
cena za 1 ml 280 €
vsak nadaljnji ml 250 €

Zanima me več

Več informacij o polnilih in kakšne rezultate lahko z njimi dosežemo, najdete na spodnjih povezavah (videoposnetki so v angleščini):

Svež in mladosten videz

Oblikovanje ustnic s hialuronsko kislino