GLAJENJE KOŽE OKROG OČI – ZMANJŠANJE PODOČNJAKOV Z LASERJEM – SmoothEye

Kajenje, pomanjkanje spanca in slaba prehrana botrujejo zgodnjemu staranju, zabuhlosti in poškodovanim žilicam okrog oči. Nastanejo estetsko zelo moteči podočnjaki, kajti koža okrog oči je med prvimi, ki razkriva vaš življenjski slog in hkrati opozarja na vašo dejansko starost.

Občutljiva koža okrog oči zahteva premišljene in nežne posege, ki ne puščajo posledic in obenem učinkovito napnejo postarano kožo. Ena najprimernejših in hkrati tudi najučinkovitejših metod za zmanjšanje podočnjakov je uporaba laserja Fotona. Ta omogoča natančno delo, postopek pa je neinvaziven, saj ne zahteva operativnega posega.

Brez rezov, brez brazgotin, brez vnašanja kemičnih snovi v vaše telo

Lasersko zmanjšanje podočnjakov je primerno za vse, ki želijo izboljšati svoj izgled brez kirurškega posega in ne želijo vnašati v svoje telo kemičnih snovi, kot sta na primer botoks in hialuronska kislina. Z laserjem zgladimo in znatno napnemo odvečno postarano kožo pod očmi ter zagotovimo mladosten videz kože. 

Glajenje očesnih gubic z laserjem je primerno tudi za paciente, ki:

 • ne želijo kirurškega posega,
 • so imeli kirurški poseg, pa si kljub temu želijo utrjevanja in glajenja predela okrog oči,
 • uporabljajo botoks, a si želijo še bolj gladke kože,
 • uporabljajo hialuronsko kislino in bi radi še izboljšali videz kože okoli oči.

Mehanizem delovanja laserja

Lasersko zmanjšanje  podočnjakov poteka s pomočjo dovajanja energije v ponavljajočih se milisekundnih pulzih, tako da se globlje plasti kože segrejejo na temperaturo od 42 do 45 °C.

Dvig temperature v tkivu pospeši tvorbo novega kolagena, s tem pa se koža napne in postane bolj gladka.

Hitro in neboleče okrevanje

Postopek odstranjevanja podočnjakov z laserjem ne vsebuje kirurških posegov, občutek delovanja laserja pa je po trditvah pacientov podoben sprehajanju mravelj po koži oziroma »rahlo pikajoč«.

Enako prijazne so tudi posledice, saj ni brazgotin, zabuhlosti in bolečin.

Pojavi se le manjša oteklost oziroma rahla pordelost kože, ki izgine v enem do dveh dneh, in včasih suha koža, ki izgine v petih dneh.

Enostavna skrb po posegu

Pomembno je, da sedem do deset dni po posegu predel okrog oči zavarujete s sončnimi očali ter kremo za sončenje s faktorjem 50.

Koliko posegov je potrebnih?

Priporočljivo je izvesti štiri posege, enega na približno dva do tri tedne.
Rezultati posega za zmanjšanje podočnjakov so najbolj vidni en mesec po zadnjem tretmaju.

Laser v kombinaciji z drugimi posegi

Lasersko zmanjšanje podočnjakov je samostojna metoda za zmanjševanje gub pod očmi, lahko pa jo kombiniramo tudi z drugimi metodami, kot sta botoks in hialuronska kislina, ter na ta način dosežemo optimalne rezultate.

O tem, katera metoda je najprimernejša za odpravo gub pod očmi, in vseh možnih kombinacijah se v naši ordinaciji posvetujemo z vsakim pacientom posebej.

Osem dejstev, ki govorijo v prid laserskemu zmanjšanju podočnjakov

 • Zmanjšanje gub pod očmi je primerno za vse, ki si ne morejo privoščiti dolgega okrevanja in vidnih začasnih posledic posega.
 • Lasersko zmanjšanje podočnjakov ni kirurški poseg, ne pušča brazgotin in ne poškoduje podkožnega tkiva.
 • Pri zmanjšanju podočnjakov z laserjem v telo ne vnašamo kemijskih snovi.
 • Z laserjem lahko delujemo natančno na ozkem področju podočnjakov, kjer s segrevanjem tkiva spodbujamo nastanek novega kolagena.
 • Posledice posega, kot sta pordelost in suhost kože, izginejo v petih do desetih dneh.
 • Delovanje laserja Fotona je neinvazivno in ne povzroča bolečin, pač pa le nežno pikajoč občutek, ki ga blažimo s hladnimi obkladki.
 • Najboljši rezultati so vidni en mesec po zadnjem od štirih tretmajev.
 • Poseg je združljiv z aplikacijo botoksa.
 • V določenem časovnem razmaku lahko laserski poseg kombiniramo tudi s hialuronsko kislino, kjer pri aplikaciji zaradi občutljivosti kože okrog oči uporabljamo kanilo.

INFORMACIJE

Naročite se na posvet

Prikaz posega SmoothEye (videoposnetek)