Nekirurška pomladitev obraza z nitkami

Lepotna operacija. Priznajte, sliši zelo holivudsko, drago in namenjeno le izbrancem iz visoke družbe. Dejstvo je, da čas koži ne prizanaša, a pomlajevanje obraza ter drugih delov telesa še zdaleč ni tako zapleteno, kot se sliši. Z metodo Mesotrax in uporabo PDO razgradljivih niti (mezoniti) lahko dvig obraza dosežemo na neboleč in enostaven način. Pri tem z vstavitvijo niti v natančno določenih smereh dosežemo natanko tak rezultat, kot si ga želimo.

Neboleče pomlajevanje obraza

Strah pred liftingom obraza je predvsem povezan s strahom pred operacijo, dolgotrajnim okrevanjem, bolečinami, stranskimi učinki posega ter stroški. Prednosti metode Mesotrax preženejo vse omenjene strahove:

 • poseg izvedemo v lokalni anesteziji,
 • poseg je nežen, neinvaziven, neboleč in opravljen v ambulanti,
 • pri posegu ni rezov, zato tudi ni brazgotin,
 • okrevanje je kratkotrajno,
 • učinki so vidni praktično takoj in trajajo do enega leta,
 • metodo lahko kombiniramo z drugimi posegi (polnila – hialuronska kislina, botoks …).

Kaj so mezoniti?

INFORMACIJE

Mezoniti oziroma razgradljive niti so tanke nitke najnovejše generacije, narejene iz materiala, imenovanega PDO oziroma polidioksanon. Material je razgradljiv in ne povzroča alergijskih reakcij.

Nekatere niti so spiralno zavite,  nekatere imajo na površini drobne zobce.  S posebnimi iglami nitke vstavimo pod kožo, kjer se zataknejo v tkivo. Vstavimo jih lahko v različnih smereh in ko so vstavljene, z rahlim vlekom dvignemo ali učvrstimo izbrani del obraza.

Pri nekirurški pomladitvi obraza z nitkami je glavna prednosti ta, da niti potekajo oziroma delujejo v različnih, gubam prilagojenih smereh, poleg tega pa jih lahko vstavimo na različne »globine« kože. Tej metodi rečemo tudi 3D-mezoniti.

Kako delujejo?

Vstavljene nitke spodbujajo nastajanje novega kolagena (protein, ki skrbi za čvrstost in napetost kože), elastina (ki skrbi za elastičnost kože) ter lastne hialuronske kisline (vlaženje kože). Okoli nitke se torej ustvari novo tkivo, ki drži kožo napeto in učvrščeno.

Niti v koži povzročijo boljšo mikro prekrvavitev tkiva. Poveča se mreža kapilar, tkivo je bolje prekrvavljeno in tako dobi več kisika ter hranljivih snovi.

Koža ostane napeta in čvrsta, tudi ko se nitka v nekaj mesecih razgradi.

Učinek metode je viden do enega leta.

Učinek, ki traja

Rezultat je:

 • povečanje volumna in zmanjšanje gub,
 • dvig kože,
 • boljša napetost kože,
 • izboljšanje kvalitete kože,
 • naraven videz obraza.

Kdaj in na katerih delih obraza ter telesa se uporabljajo mezoniti?

Uporabljajo se pri ženskah in moških od 35 do 55 leta starosti.

Uporabljajo se na celotnem obrazu. Tudi na spodnji tretjini obraza, kjer so druge metode pomlajevanja manj uspešne ali pa sploh niso uspešne:

 • viseča koža čez rob spodnje čeljusti,
 • zmanjšanje podbradka,
 • gube na vratu.

Ni nadomestilo za kirurške posege

Metoda ni nadomestilo za kirurške posege, saj kožo zgolj dvignemo, napnemo in jo učvrstimo. Kar pa ni mogoče, če je kože preveč in je ta premalo elastična (pogosto nad 60 let). V takšnih primerih je primeren edino kirurški poseg.

Zanima me več

Z veseljem vam odgovorimo na dodatna vprašanja, to pa lahko najbolje storimo, če se srečamo v živo. Pogovorili se bomo o vaših željah in pričakovanjih ter na njihovi osnovi zasnovali poseg, ki bo poudaril mladostni videz vašega obraza.

CENIK

Za ceno posega nas lahko kontaktirate na naš e-poštni naslov: info@mel-dent.si

Naročite se na posvet

Več informacij o nitkah najdete na spodnjih povezavah (videoposnetek je v angleščini):

Aplikacija niti